Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ




ΥΛΙΚΑ
- 1 ΛΙΤΡΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ ΓΑΛΑ
- 5 ΦΥΛΛΑ
-2 ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ
-1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΛΥΚΟΥ ΚΟΦΤΟ ΑΛΑΤΙ
- 1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ ΟΧΙ ΓΕΜΑΤΗ
.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοιγουμε τα φυλλα οπως γραφω ΕΔΩ
Σε μια κατσαρολα ριχνουμε το γαλα και το αλευριι και διαλυουμε το αλευρι με το αυγογδαρτη το βαζουμε επανω στο ματι και προσθετουμε την ζαχαρη και το αλατι ανακατευουμε μεχρι να πηξει οπου και το βγαζουμε απο το ματι.
Λαδωνουμε το ταψι απο κατω και βαζουμε τα φυλλα αφηνωντας απο μια καθε πλευρα λιγο φυλλο προς τα εξω απο το ταψι λαδωνουμε γυρω γυρω και τυλιγουμε τα φυλλα οπως στην φωτο.
Βαζουμε την γεμιση και αλοιφουμε ενα αυγο απο επανω.
Ψηνουμε στους 200 μερι να παρςι χρωμα και να ψηθουν τα φυλλα 1 ωρα περιπου αναλογα την κουζινα.
Καλή σας ορεξη φιλες μου και φιλοι.








2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...