Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ




ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
-1/2 ΚΙΛΟ ΣΠΑΝΑΚΙΑ
-1/2 ΔΙΑΦΟΡΑ ΧΟΡΤΑ
-5 ΠΡΑΣΑ
-1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
-ΛΑΔΙ 1/3 ΤΗΣ ΚΟΥΠΑΣ
-ΑΛΑΤΙ
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ
-1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ
-1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΜΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΞΥΔΙ
-1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΑΔΙ
-ΝΕΡΟ ΟΣΟ ΠΑΡΕΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Σε ενα ταψι βαζουμε το μισο αλευρι σαν βουναλακι, στην μεση του ταψιου και στην μεση ανοιγουμε μια τρυπα με το χερι μας ,ριχνουμε το αλατι το ξυδι και το νερο και ζυμωνουμε μεχρι το ζυμαρι να μην κολλαει στα χερια,οταν χρειαζεται προσθετουμε αλευρι,ζυμωνουμε για περιπου 15 λεπτα.μετα κοβουμε το ζυμαρι σε 9 μπαλιτσες και της τοποθετουμε μσε ενα ταψι με αλευρι να μην ξεραθουν εως ωτου πλασουμε τα φυλλα,και αρχιζουμε να πλαθουμε με τον πλαστη παντα προσθετω αλευρι οταν ανοιγω φυλλο.τα τοποθετω σε μια πετσετα και απο πανω ριχνω αλλη μια να μην ξεραθουν.
- ΤΑ ΧΟΡΤΑ
-Καθαριζουμε και πλενουμε καλα ολα τα χορτα,υστερα τα κοβουμε σε μικρα κομματια τα σπανακια τα πρασα τα κρεμμυδακια και τα διαφορα,τα τριβουμε με αλατι και τα ξεπλενουμε καλα.προσθετουμε το λαδι το αλατι με προσοχη να μην μας γινει αλμυρη δοκιμαζουμε .
Λαδωνουμε το ταψι και βαζουμε ενα φυλλο απο κατω υστερα ριχνουμε γεμιση,ανα 2 φυλλα προσθετουμε λαδι γυρω γυρω στα φυλλα το ιδιο κανουμε και στο πανω φυλλο και στης ακρες.
Ψηνουμε στους 220 βαθμους για μια ωρα πανω κατω!!!!!!
Καλη σας ορεξη φιλες μου και φιλοι!!!!!!!!!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...