Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ




ΥΛΙΚΑ
-1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΑΦΕ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ
-1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΞΕΡΗ ΜΑΓΙΑ
-1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΣΥΝ 2-3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΚΟΜΑ
-1/2ΛΙΤΡΟ ΦΥΣΙΚΟ ΧΥΜΟ
-80 ΓΡ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ
150 ΓΡ ΗΛΙΕΛΑΙΟ
ΓΕΜΙΣΗ
-6 ΒΡΑΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
-1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΚΑΦΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
-1 ΠΡΑΣΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
-2 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
-1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΔΥΟΣΜΟ
-1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΛΥΚΟΥ ΡΙΓΑΝΗ
-1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ
-ΛΙΓΟ ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκανη βαζουμε το χλιαρο νερομε την μαγια και ανακατευουμε με συρμα προσθετουμε τον χυμο πορτοκαλι το ηλιελαιοτο ελαιολαδο και σιγα σιγα το αλευρι ζυμωνουμε μεχρι να γινει μια μαλακη ζυμη,αφηνουμε να ξεκουραστει για μια ωρα.
βραζουμε της πατατες καλα,αφου βρασουν της βαζουμε σε ενα μπωλ και της παταμε με το πιρουνι.
Σωταρουμε το πρασο με τα κρεμμυδακια με το ελαιολαδοστο τελος προσθετουμε τον δυοσμο την ριγανη το αλατι και το πιπερι.
Ριχνουμε τα σωταρισμενα υλικα στης πατατες και ανακατευουμε καλα.
Χωριζουμε την ζυμη σε ομοιομορφα μπαλακια και ανοιγουμε το καθενα με το χερι βαζουμε μια κουταλια στο κεντρο απο την γεμιση φερνουμε την ζυμη απο της τρεις μεριες του κυκλου προς το κεντρο φτιαχνωντας τριγωνακι.
Το τοποθετουμε στο ταψι που εχουμε τοποθετησει αντικολητικο χαρτι.
Τρυπαμε τα πιτακια μας με οδοντογλυφιδα σε 3 μερη και τα ψηνουμε στους 180 βαθμουςγια 20 λεπτα.
ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΝ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗ.
Ειναι υπεροχα θα με θυμηθειτε!!!!!!!
Καλη σας ορεξη φιλες μου και φιλοι!!!!!!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...