Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ




ΥΛΙΚΑ
-600 ΓΡ ΚΙΜΑ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ (ΜΟΣΧΑΡΙ ΧΟΙΡΙΝΟ)
-1/3 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΖΑΓΙΟΥ ΛΑΔΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
-2 ΞΕΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
-2 ΚΟΥΤ ΣΑΛΤΣΑΣ
-1/4 ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ
-1/4 ΓΛΥΚΟΥ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
-1/4 ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΑΧΑΡΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
-ΑΛΑΤΙ
-ΠΙΠΕΡΙ
-ΝΕΡΟ
-1 ΠΑΚΕΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ
-1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
1/2 ΛΙΤΡΟ ΓΑΛΑ
-12 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ ΚΟΦΤΕΣ
-5 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
-1/4 ΓΛΥΚΟΥ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
-2/3 ΦΛΥΤΖΑΝΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
- 1 ΑΥΓΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα μακαρόνια: Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για αλ τέντε.
Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με λίγο παγωμένο νερό.
Στην κατσαρόλα που τα βράσαμε, ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα τα στραγγισμένα μακαρόνια και τ᾿ ανακατεύουμε καλά.
Σε κατσαρολα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, τον κιμά για 5΄περίπου, απλώνοντάς τον με κουτάλα και διαλύοντας τους σβόλους.
Τότε προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε επιπλέον για 3΄περίπου, μέχρι να γίνουν διάφανα και τότε ριχνουμε τον πελτε τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το μπαχάρι.Τελειώνουμε με το νερό. Σκεπάζουμε τον κιμά και σιγοβράζουμε για 25΄- 30΄περίπου, μέχρι να πιει τα υγρά του τελείως και να μείνει με το λάδι του.
Για την μπεσαμέλ: Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε λίγο απ᾿ το γάλα και διαλύουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, τ᾿ αυγά ελαφρά χτυπημένα, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι, το αλάτι και ανακατεύουμε.Βράζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς την κρέμα, για να μην σβολιάσει και φτιάχνουμε την μπεσαμέλ.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και είμαστε έτοιμοι.
(Σε περίπτωση που μας σβολιάσει, τη χτυπάμε με το μίξερ χειρός).
Σ᾿ ένα λαδωμένο βαθύ, πυρίμαχο σκεύος ή ταψί, ρίχνουμε τα ⅔ απ᾿ τα μακαρόνια .
Ανακατεύουμε και τα στρώνουμε καλά στο ταψί, πατώντας τα ελαφρά, με το χέρι μας.
Αδειάζουμε τον κιμά πάνω στα μακαρόνια και μ᾿ ένα κουτάλι απλώνουμε να πάει παντού.ριχνουμε και λιγο κεφαλοτυρι .Κάνουμε την επόμενη στρώση, με τα υπόλοιπα μακαρόνια και τα περιχύνουμε με την μπεσαμέλ. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, με τις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 45΄- 50΄περίπου, μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ..






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...