Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ





ΥΛΙΚΑ
- 500 ΓΡ ΚΙΜΑ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΧΟΙΡΙΝΟ
- 1 ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΧΑΝΟ
- 1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
- ΑΛΑΤΙ
- ΠΙΠΕΡΙ
- 1 ΚΟΥΠΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ
- ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
- ΛΕΜΟΝΙ
-ΜΙΣΟ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΝΕΡΟ
- ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ
- ΑΥΓΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βραζουμε το λαχανο περιποτ 10 λεπτα γυριζωντας το.
Χωριζουμε τα φυλλα και τα αφηνοτμε να κρυωσουν κοβοντας τα πανω κοτσανια σε σχημα νι.Ριχνουμε στον κιμα το τριμμενο κρεμμυδι αλατι πιπερι λαδι τον μαιντανο και το ρυζι αφου το πλυνουμε στο τελος ριχνουμε το νερο και ζυμωνουμε καλα.
Ανοιγουμε τα φυλλα και βαζουμε μια κουταλια του γλυκου και τυλιγουμε στην κατσαρολα εχουμε τοποθετηση στον πατο φυλλα λαχανου βρασμενα που δεν θα χρησιμοποιησουμε και τοποθετουμε τους λαχανοντολμαδες κυκλικα και τον εναν διπλα στον αλλον για να μην δυαλυθουν στο βρασιμο.
Ριχνουμε νερο ωσπου να σκεπαστουν και λιγο ακομα αλατι.
Βραζουμε για 50 λεπτα περιπου με ενα πιατο απο πανω για να νην διαλυθουν.
Οταν βρασουν παιρνουμε λιγο ζουμι και αφου χτυπησουμε το αυγο ριχνουμε μια λεμονι μια ζουμι στο αυγο σταδιακα για να μην κοψει το αυγο υστερα τα το τοποθετουμε στην κατσαρολα και την ανακινουμε λιγο και ειναι ετοιμο.
Καλη σας ορεξη φιλες μου και φιλοι!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...