Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

ΡΟΞΑΚΙΑ




ΥΛΙΚΑ
-1 ΠΟΤΗΡΙ ΛΑΔΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ
-1 ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΛΑ 
-1 ΜΠΕΙΚΙΝ
-3 -4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΑΚΑΟ
-2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
-2 ΑΥΓΑ
-1 ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΑΓΙΑ
-ΑΛΕΥΡΙ ΟΣΟ ΠΑΡΕΙ
ΣΙΡΟΠΙ
3 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ
- 4 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
-1 ΦΛΟΥΔΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Παιρνουμε τη μαγια και τη βαζουμε σε ενα μπολμαζι με το γαλα για να λιωσει.Ριχνουμε τα αυγα ,το λασι και ανακατευουμε.
Προσθετουμε το μπεικιν και της βανιλιες .Μετα κραταμε λιγο απο το μειγμα και ριχνουμε το κακαο και το αλευρι.Το αλλο το ανακατευουμε με αλευρι να γινει μια ζυμη μαλακη.
-Το χωριζουμε σε 3 μερη και ανοιγουμε ενα φυλλο στη μεση βαζουμε την ζυμη με το κακαο και τυλιγουμε σε ρολο /το κοβουμε σε φετες και το παταμε λιγο απο πανω για να ανοιξει .
Τα τοποθετουμε σε λαδοκολλα. Ψηνουμε στους 180 βαθμους για 20 με 25 λεπτα .
Οταν κρυωσουν ριχνουμε καυτο σιροπι και τα σκεπαζουμε με αλουμινοχαρτο για να μαλακωσουν .
Ευχαριστω πολυ την πολυ καλη μου φιλη ΓΙΩΤΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ για την υπεροχη συνταγη!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...