Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΑΤΟΜΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ




Υλικά: 
20 φύλλο κρούστας
γάλα 1 λίτρο
αβγά 4
ζάχαρη 150 γρ.
σιμιγδάλι 100 γρ
ξύσμα πορτοκάλι
βανίλια 1
βούτυρο 1 1/2 κ.σ.
βούτυρο λιωμένο 200 γρ.
ζάχαρη 500 γρ
νερό 250 ml
λεμόνι χυμό 2 κ.γ.
Εκτέλεση :
Για την κρέμα βάλτε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τα αβγά, την ζάχαρη, 1 1/2 κ.σ. βούτυρο, την βανίλια και το ξύσμα. Βράστε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας με εναν αβγοδάρτη. Όταν αρχίσει να βράζει το γάλα, βάλτε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε συνεχώς. Όταν αρχίσει να πήζει η κρέμα (θέλει ελάχιστα λεπτά) την βγάζετε από την φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρά.
Πάρτε ένα φύλλο κρούστας , και κοψτε το στην μεση αλείψτε με ένα πινέλο λίγο από το λιωμένο βούτυρο και διπλώστε στα δυο. Βάλτε κρέμα και κλείστε όπως στην φωτογραφία παρακάτω που θα σας δειξω. Κάντε το ίδιο με όλα τα φύλλα.
Αλέιψτε με βούτυρο ένα ταψί και αραδειάστε τα ατομικά γαλακτομπούρεκα. Με ένα πινέλο αλείψτε και την επιφάνεια τους με λιωμένο βούτυρο. Ψήστε στους 180 C για 1 ώρα.
Για το σιρόπι, βάλτε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη με το νερό και τον χυμό λεμόνι και βράστε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας.
Όταν βγάλετε το γαλακτομπουρεκο από τον φούρνο και είναι ζεστό,σιροπιάστε μέσα στο ταψί με το κρύο σιρόπι.

 ευχαριστουμε πολυ την ΣΟΦΙΑ ΖΟΥΜΠΟΥΛΗ που μοιραστηκε μαζι μας αυτην την υπεροχη συνταγη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...